Author Topic: TE0726-03 boot issues when not using prebuit  (Read 371 times)

shantzis62

  • Active Member
  • *
  • Posts: 3
TE0726-03 boot issues when not using prebuit
« on: October 03, 2020, 06:06:57 PM »
Greetings,
I've been trying to get to the point that I can recreate petalinux building starting with the zynqberrydemo1 example and I've been having troubles getting it to boot. I think it's making it all the way to u-boot and then it's failing. My guess is that it's something simple that is missing from the documentation.

When I flash as such:
/opt/xilinx/SDK/2018.2/bin/program_flash -f prebuilt/boot_images/m_512MB/u-boot/BOOT.bin -fsbl prebuilt/software/m_512MB/fsbl_flash.elf -flash_type qspi_single  -blank_check -verify -cable type xilinx_tcf url tcp:localhost:3121

then connect to the UART, it boots properly and I ultimately get the login prompt.

However, if I follow the steps in the Petalinux KICKStart, all the way through building the BOOT.bin, program the flash with that instead, Here's what the boot sequence looks like (see below). It looks like it can't find the image in MMC. Any help you can give would be greatly appreciated:

-----------------------------

Warning: SPI speed fallback to 100 kHz
SF: Detected s25fl128s with page size 256 Bytes, erase size 64 KiB, total 16 MiB
device 0 offset 0xfc0000, size 0x40000
SF: 262144 bytes @ 0xfc0000 Read: OK
## Executing script at 03000000
Wrong image format for "source" command
SCRIPT FAILED: continuing...
## Executing script at 03000000
Wrong image format for "source" command
SCRIPT FAILED: continuing...
switch to partitions #0, OK
mmc0 is current device
Scanning mmc 0:1...
MMC Device 1 not found
no mmc device at slot 1
SF: Detected s25fl128s with page size 256 Bytes, erase size 64 KiB, total 16 MiB
device 0 offset 0xfc0000, size 0x40000
SF: 262144 bytes @ 0xfc0000 Read: OK
## Executing script at 03000000
Wrong image format for "source" command
SCRIPT FAILED: continuing...


no devices available
SCRIPT FAILED: continuing...
## Executing script at 03000000
Wrong image format for "source" command
SCRIPT FAILED: continuing...
starting USB...
Bus usb@e0002000: USB EHCI 1.00
scanning bus usb@e0002000 for devices... 3 USB Device(s) found
       scanning usb for storage devices... 0 Storage Device(s) found

Device 0: unknown device

Device 1: unknown device
No ethernet found.
missing environment variable: pxeuuid
missing environment variable: bootfile
Retrieving file: pxelinux.cfg/00000000
No ethernet found.
missing environment variable: bootfile
Retrieving file: pxelinux.cfg/0000000
No ethernet found.
missing environment variable: bootfile
Retrieving file: pxelinux.cfg/000000
No ethernet found.
missing environment variable: bootfile
Retrieving file: pxelinux.cfg/00000
No ethernet found.
missing environment variable: bootfile
Retrieving file: pxelinux.cfg/0000
No ethernet found.
missing environment variable: bootfile
Retrieving file: pxelinux.cfg/000
No ethernet found.
missing environment variable: bootfile
Retrieving file: pxelinux.cfg/00
No ethernet found.
missing environment variable: bootfile
Retrieving file: pxelinux.cfg/0
No ethernet found.
missing environment variable: bootfile
Retrieving file: pxelinux.cfg/default-arm-zynq-zynq
No ethernet found.
missing environment variable: bootfile
Retrieving file: pxelinux.cfg/default-arm-zynq
No ethernet found.
missing environment variable: bootfile
Retrieving file: pxelinux.cfg/default-arm
No ethernet found.
missing environment variable: bootfile
Retrieving file: pxelinux.cfg/default
No ethernet found.
Config file not found
No ethernet found.
No ethernet found.
Zynq> <INTERRUPT>
Zynq>

JH

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1605
Re: TE0726-03 boot issues when not using prebuit
« Reply #1 on: October 05, 2020, 07:18:27 AM »
Hi,

is your PS setup correct? It looks like you HDF (XSA for 19.2 and newer) export from your Vivado project is not correct.
Did you use the same version of vivado and petalinux?

Did you use our petalinux template, or did you try to create it from scratch? In case you create it from scratch, did you add our manually changes?

I would suggest to create Vivado Project at first with our scripts, build design, export hdf and rebuilt petalinux with the exported HDF file and our template and try again

br
John