News:

Attention: For security reasons,please choose a user name *different* from your login name.
Also make sure to choose a secure password and change it regularly.

Main Menu

Recent posts

#21
Trenz Electronic FPGA Modules / Re: use prebuilt files
Last post by JH - December 19, 2023, 09:32:23 PM
Hi,
TE0715-05-73E33-A  is  "\test_board\prebuilt\boot_images\04_30_3e_1gb\hello_te0715" see
https://wiki.trenz-electronic.de/display/PD/TE0715+Test+Board#TE0715TestBoard-Hardware


Hello TE0715 boot.bin print's only hello TE0715 in endless loop, so image.ub on sd is in this case not needed.
For linux boot you need Boot.bin with u-boot:
\test_board\prebuilt\boot_images\04_30_3e_1gb\u-boot
and in case of 21.2 or newer design also boot.scr file, see: https://wiki.trenz-electronic.de/display/PD/TE0715+Test+Board#TE0715TestBoard-Programming

When it boots  done LED D2 will go off:
https://wiki.trenz-electronic.de/display/PD/TE0715+TRM#TE0715TRM-MainComponents

When it boots check one time if you see  linux console or hello te0715 over uart --> connect uart for example with putty:
https://wiki.trenz-electronic.de/display/PD/TE0715+Test+Board#TE0715TestBoard-Usage


And least (it's independent from the other notes above), when you see only Digilent Number on Vivado HW Manager, than you has only a connectíon from PC to the FTDI of the XMOD. What's the XMOD DIPs?
https://wiki.trenz-electronic.de/display/PD/TE0706+TRM#TE0706TRM-JTAG/UARTInterfaceBase

If you see instead of SoC an unkown device than it's CPLD.


I didn't understand your " I did switch S1-2 (PROGMODE) on, so that the SoC itself is programmed. "  this does not mean that SOC program itself,  switch JTAG Chain between CPLD and SoC.
br
John

#22
Trenz Electronic FPGA Modules / use prebuilt files
Last post by Lilly_567 - December 15, 2023, 04:24:39 PM
Hi,

I am really sorry about my maybe stupid questions, but I am a beginner. I was given the TE0715-05-73E33-A SoC Module with the TE0706 Carrier Board. Currently, I am trying to get the board to work with the prebuilt files. I did put BOOT.bin from \test_board\prebuilt\boot_images\03_30_3e_1gb\hello_te0715, image.ub from \test_board\prebuilt\os\petalinux\1GB and boot (the EAGLE configuration one) from the same location as the last one one an SD Card. Then I inserted the SD Card into the slot for it. I left the jumpers J10-J13 on their 1.8V position, as even if I would need HR, this also starts at 1.2V. As S1-1 does not change anything, I left it. I did switch S1-2 (PROGMODE) on, so that the SoC itself is programmed. I switched S1-3 (MODE) on in order to use SD-Boot. Furthermore, I switched S1-4 to on as well. Before plugging anything in, I checked my power supply and it was stable 5V. So I plugged in the power connector jack (J1). I connected XMOD JTAG- / UART-header, JX1 using your adapter to my laptop. To open Vivado, I used your vivado_open_existing_project_guimode script. However, I only get the following errors if I try to use the Hardware Manager:

ERROR: [Labtools 27-2269] No devices detected on target localhost:3121/xilinx_tcf/Digilent/2516330083A6A.
Check cable connectivity and that the target board is powered up then
use the disconnect_hw_server and connect_hw_server to re-register this hardware target.
ERROR: [Common 17-39] 'open_hw_target' failed due to earlier errors.
ERROR: [Labtoolstcl 44-513] HW Target shutdown. Closing target: localhost:3121/xilinx_tcf/Digilent/2516330083A6A

I have two green and one red LED glowing, so the board seems to work. However, it does not seem to do anything, as none of the LEDs change.

If I try to use the scripts from \test_board\console\base_cmd that actually want to put something on the board, I get the same problem.

What am I doing wrong?
Thank you so much for spending time on this in advance.
Kind regards,
Lilly
#23
UltraScale / Re: TE0807 Starterkit referenc...
Last post by MA - December 12, 2023, 08:59:28 AM
Hi,

unfortunately I do not have a download link for version 4.3.

What you can do from my point of view is the following:
Please contact the Skyworks support for this version or
read the settings of the clock module from the file "te_Si5345-Register.h". This is a little more complicated but should also work.

best regards,
Manuela
#24
UltraScale / Re: TE0807 Starterkit referenc...
Last post by michielm - December 11, 2023, 03:56:12 PM
Thanx,

Can you provide me a link to this 4.3 version I cannot find it anywhere on the net...

Gr

Michiel
#25
UltraScale / Re: TE0807 Starterkit referenc...
Last post by MA - December 11, 2023, 01:53:42 PM
That's right. We need to update the *.slabtimeproj for latest Skyworks versions. The files were created with version 4.3.
#26
CYC1000 community projects / Re: I present a comunity of IN...
Last post by Subcritical - December 10, 2023, 03:10:48 PM
Here we can see the USBKeyboard in an 8bit VIC20 implementation:
https://github.com/TheSonders/USBKeyboard


https://www.youtube.com/watch?v=MELJpN_zPD8



#27
UltraScale / Re: TE0807 Starterkit referenc...
Last post by michielm - December 08, 2023, 03:38:23 PM
Apparently clockbuilder 3.0 is able to load the project. As said the latest Silabs clockbuilder 4.11 doesn't work...
#28
UltraScale / Re: TE0807 Starterkit referenc...
Last post by michielm - December 08, 2023, 03:00:04 PM
Hi

Sometimes clocks may have coupling that can be an issue. So my idea was to turn off some clocks (SATA/USB) generated by the Si5345B clock chip which I don't need. However if open clock builder pro project enclosed in the reference design:

https://shop.trenz-electronic.de/trenzdownloads/Trenz_Electronic/Modules_and_Module_Carriers/5.2x7.6/TE0807/Reference_Design/2022.2/StarterKit/TE0807-StarterKit-vivado_2022.2-build_6_20230817092640.zip

Clock builder tells me the project (Si5345-RevB-0807Project.slabtimeproj) is corrupt....

#29
UltraScale / TE0807 Starterkit reference de...
Last post by michielm - December 06, 2023, 05:11:44 PM
After using this reference design succesfully:
https://wiki.trenz-electronic.de/display/PD/TE0807+StarterKit
together with this SOM:
https://shop.trenz-electronic.de/en/TE0807-03-7DE21-AZ-MPSoC-Module-with-AMD-Zynq-UltraScale-ZU7EV-1E-4-GByte-DDR4-5.2-x-7.6-cm

I tried to get the VCU working. So i addeded the VCU to the PL, exported a new XSA and imported it into the petalinux project. However strange thing is that the VCU reports an error:
[   26.602120] al5e 80000000.al5e: Mcu didn't start (no ping after startup, is mcu enabled ?)
[   26.602120] al5d 80020000.al5d: Mcu didn't start (no ping after startup, is mcu enabled ?)
[   26.742147] al5e 80000000.al5e: Failed to setup firmware
[   26.758135] al5d 80020000.al5d: Failed to setup firmware

I only get rid of this error by either starting a petalinux project from scratch or replace the TRENZ FSBL by the default Xilinx ZYNQMP FSBL.

But the reason i ask here is that I'm not sure it's really the FSBL. Using a Trenz TE0803 ZU4EV SOM I was able to get it going with the Trenz FSBL.

I also asked Xilinx but they only told me the VCU is very picky on the applied pll_ref_clk:
https://support.xilinx.com/s/question/0D54U00007g0uDYSAY/cannot-get-vcu-al4dal5e-on-a-trenz-zu4ev-platform-working-using-petalinux-20222

Can you think of a reason why i have so many troubles to get the VCU going?

Gr,
Michiel
#30
UltraScale / Re: TE820 +TE0706 carrier Ethe...
Last post by pema - December 05, 2023, 02:33:27 PM
I got it now working. Needed to enable:
CONFIG_ZYNQ_GEM=y
CONFIG_DM_ETH=y
CONFIG_NET_RANDOM_ETHADDR=y

https://xilinx-wiki.atlassian.net/wiki/spaces/A/pages/18842124/U-Boot+Ethernet+Driver#U-BootEthernetDriver-ForZynqMP