Author Topic: TEBF0808 board - No devices detected on target through JTAG  (Read 542 times)

Bernardo Mendes

  • Active Member
  • *
  • Posts: 3
TEBF0808 board - No devices detected on target through JTAG
« on: October 01, 2021, 07:30:18 PM »
Hi,

I am trying to connect via JTAG to the TEBF0808 board to program TE0808. The modules TE0808 and TE0790 are already inserted on the TEBF0808 board.
I am using:
 - TEBF0808 board -> https://wiki.trenz-electronic.de/display/PD/TEBF0808+TRM
 - Xilinx Zynq Ultrascale+ MPSoC module TE0808 -> https://wiki.trenz-electronic.de/display/PD/TE0808+TRM
 - "XMOD FTDI JTAG Adapter - Xilinx compatible" TE0790 -> https://wiki.trenz-electronic.de/display/PD/TE0790+TRM
 - Mini-USB B connector to connect TE0790
 - AC Adaptor 12V/2A to supply the TEBF0808
 - Xilinx Vivado 2020.1 version
 - Windows 10 OS

Now, DIP-switches on the TEBF0808 board are in the positions:
 - S4-1 -> OFF             - S5-1 -> ON
 - S4-2 -> OFF             - S5-2 -> ON
 - S4-3 -> OFF             - S5-3 -> OFF
 - S4-4 -> ON              - S5-4 -> OFF
And DIP-switch on the TE0790 for access to MPSoC module (J12) is in the position:
 - S2-1 -> ON
 - S2-2 -> OFF
 - S2-3 -> OFF
 - S2-4 -> OFF
In the Vivado, when i click Open Hardware manager-> Open target-> Auto Connect, I get the message "No devices detected on target localhost:3121/xilinx_tcf/Digilent/251633059873A".

Any tips and suggestions to resolve this issue would be very helpful to me.

Best regards,
Bernardo Mendes

JH

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1835
Re: TEBF0808 board - No devices detected on target through JTAG
« Reply #1 on: October 04, 2021, 07:49:01 PM »
Hi, there is a power (S1) and a reset button(S2):
https://wiki.trenz-electronic.de/display/PD/TEBF0808+Getting+Started#TEBF0808GettingStarted-DIP-SwitchesandPushButtons
https://wiki.trenz-electronic.de/display/PD/TEBF0808+Getting+Started#TEBF0808GettingStarted-Overview

It's implemented like on a PC, connect external power supply and press the power button to power on/off the whole board. Did you press the power button?

br
John

Bernardo Mendes

  • Active Member
  • *
  • Posts: 3
Re: TEBF0808 board - No devices detected on target through JTAG
« Reply #2 on: October 06, 2021, 05:50:22 PM »
Hi,

Ok, the device is already dected in Vivado.  ::)
But now I get the message "[Labtools 27-3421] xczu9_0 PL Power Status OFF, cannot connect PL TAP.  Check POR_B signal.".
I read that this happens if ZynqMP is not configured and Boot Mode is unequal JTAG. In my case, with S5-1 ON and S5-2 ON, Boot Mode is SD/microSD or SPI Flash.
And I read that in the case Boot Mode is unequal JTAG this warning can be ignored. Is it true?

JH

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1835
Re: TEBF0808 board - No devices detected on target through JTAG
« Reply #3 on: October 07, 2021, 06:41:09 AM »
Hi,
yes you can ignore it (any register entries are wrong as long as the system is not booted and Xilinx expect a valid system, in case bot mode is unequal jtag...)
our reference design includes also prebuilt binaries. Put the files from your assembly variant on SD (one fat32 partition) and boot the system. See our documentation:
https://wiki.trenz-electronic.de/display/PD/TE0808+StarterKit

br
John

Bernardo Mendes

  • Active Member
  • *
  • Posts: 3
Re: TEBF0808 board - No devices detected on target through JTAG
« Reply #4 on: October 07, 2021, 11:27:12 AM »
Hi,

Ok.
Thank you for your help.

Best regards,
Bernardo Mendes