Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Trenz Electronic FPGA Modules / Re: problem with booting from the SD card
« Last post by boki on September 27, 2022, 03:01:10 PM »
Hi,
TEBF0808 board together with the module was previously used by a colleague, always in JTAG mode.
Btw I have another TEBF0808 with another module (720475 on the sticker) - same behavior.
Removing the module and putting it back doesn't help.

After powering the board and pressing S1 button the LEDs are as following:
D7 red 1 times fast blink with a break = SD Boot
D6 green OFF = Main Power State Machine Ready
XMOD1 D4 red OFF = all fine
XMOD2 D4 red fast blinking = PS Init low
SFP D1 red fast blinking = PS Init low
SFP D8 green fast blinking = PS Init low
D17 green ON = no USB connected
SFP D9 red fast blinking = PS Init low
SFP D10 green fast blinking = PS Init low
ETH leds also fast blinking = PS Init low
D4 green 1 times fast blink with a break = all fine
D5 red 1 times fast blink with a break = all fine

PS Init low is bad, right?
2
Trenz Electronic FPGA Modules / Re: problem with booting from the SD card
« Last post by JH on September 27, 2022, 01:49:43 PM »
Hi,
yes your 654242 is TE0807-03-7DE21-A from Feb. 2021(shipping date). Do you have some history about the module?

TEBF0808 has some LEDs, can you tell me the state of the LEDs, when programming failed, see:
https://wiki.trenz-electronic.de/display/PD/TEBF0808+Getting+Started#TEBF0808GettingStarted-Overview
https://wiki.trenz-electronic.de/display/PD/TEBF0808+Getting+Started#TEBF0808GettingStarted-LEDs

Can you remove the module one time and plug on again, maybe there are some bad contacts.
br
John
3
Trenz Electronic FPGA Modules / Re: problem with booting from the SD card
« Last post by boki on September 27, 2022, 01:27:56 PM »
Hi,
I'm using a 12V/5A brick, so supply shouldn't be a problem.
I run the _create_win_setup.cmd, chose the assembly and got _binaries_TE0807-03-7DE21-AK folder from where I took BOOT.bin.
I attached a picture of the sticker, is that the one you want?
Thanks
4
Trenz Electronic FPGA Modules / Re: problem with booting from the SD card
« Last post by JH on September 27, 2022, 12:35:43 PM »
Hi,

which external power supply did you use? Some current limit?
Did you use correct Boot.bin for your assembly variant (TE0807-03-7DE21-A)? Download includes files for different assembly variants, so it's important to use the correct one. There is a small sticker with QC code on the heat spreader of the module. I can check one time your assembly version, to see  if TE0807-03-7DE21-A is correct.

br
John
5
Trenz Electronic FPGA Modules / problem with booting from the SD card
« Last post by boki on September 26, 2022, 05:27:22 PM »
Hi folks,

I have a problem with booting from the SD card (TEBF0808-04A + TE0807-03-7DE21-AK).
When I couldn't get it to work with my own design (baremetal app which runs fine via JTAG) I downloaded the starter kit and extracted the prebuilt files for 2020.2.
I took BOOT.bin from boot_hello_te0807 folder and copied it to the root of several FAT32 formatted SD cards (tried with 3 different types).
DIP switch S5-1 and -2 are set to "ON" position. After powering the board and pressing S1 button I get the following message on the UART terminal:

--------------------------------------------------------------------------------
Xilinx Zynq MP First Stage Boot Loader (TE modified)

ΓΏ

So it starts but it hangs without putting out the Hello world (similar to what happens in my own design).
I also notice that red LED on SoM module doesn't switch on, indicating FPGA is not programmed.
Can you please tell me what am I doing wrong?
Thanks in advance.
6
Trenz Electronic FPGA Modules / Re: TE0820 Custom Carrier DisplayPort Implementation
« Last post by Vitali on September 26, 2022, 03:36:56 PM »
If you don't like using a CPLD, you can use a level translator as an alternative.
7
Trenz Electronic FPGA Modules / Re: TE0820 Custom Carrier DisplayPort Implementation
« Last post by mer on September 23, 2022, 05:09:58 PM »
Oops, messed up the title. Making a custom carrier for TE0808 so MIO is all 1.8V.
8
Trenz Electronic FPGA Modules / Re: TE0820-test_board 2021.2 _create_linux_setup.sh fails
« Last post by JH on September 23, 2022, 10:37:44 AM »
Quote
TE0820-test_board_noprebuilt-vivado_2021.2.1-build_15_20220912132233.zip
theoretically yes, but practical no....it's bug from xilinx. Normally 2021.2.1 must be compatible to 2021.2....xilinx has only one git for board files for 2021.2...
https://github.com/Xilinx/XilinxBoardStore/tree/2021.2/boards/Trenz_Electronic
....
so depending on the user I can never make a correct file for all
....

Quote
This leads to the next question: what about Viado 2022.1 support? I actually wanted to use that.
Now using TE0820-test_board_noprebuilt-vivado_2021.2-build_15_20220912132233.zip

unsupported means unsupported....it can work or not....depending on xilinx changes...next updates of the reference designs comes with 22.2 version of vivado....

What you can do is create this project with 2021.2/2021.2.1 and than open again with 22.1 version and use xilinx upgrade function....if this works depends on xilinx, we can't support this....

Note: Odd Vivado version numbers has mostly new features and more bugs...even numbers are bugfixes...so they are mostly more stable....
br
John






9
Trenz Electronic FPGA Modules / Re: TE0820-test_board 2021.2 _create_linux_setup.sh fails
« Last post by ITS on September 23, 2022, 10:20:33 AM »
OK, understand now withoutvivadopatch. I will install 2021.2.1 and try again. Actually I wanted to use 2022.1, I will import resulting 2021.2.1 project into 2022.1.
I think it would be a good idea to rename current TE0820-test_board_noprebuilt-vivado_2021.2-build_15_20220912132233.zip to
TE0820-test_board_noprebuilt-vivado_2021.2.1-build_15_20220912132233.zip

This leads to the next question: what about Viado 2022.1 support? I actually wanted to use that.
Now using TE0820-test_board_noprebuilt-vivado_2021.2-build_15_20220912132233.zip

(a)  Start  design with unsupported Vivado Version (beta)

2022.1

  • Info: /tools/Xilinx/PetaLinux/2022.1/tool/settings.sh not found try alterative path /home/tm/petalinux/2021.2/settings.sh
       this should be tools instead of tool
N
54
y
2

Code: [Select]
INFO: [TE_UTIL-2] Following block designs were found:
   te_prj/block_design/zusys_bd.tcl
  ------
INFO: [TE_INIT-8] Found BD-Design:
  TE::BD_TCLNAME:       zusys_bd
  TE::PR_TOPLEVELNAME: zusys_wrapper
  ------
  TE::IS_ZUSYS:        true
INFO: [TE_UTIL-2] Following block designs were found:
   te_prj/block_design/zusys_bd.tcl
  ------
INFO: [TE_BD-0] This block design tcl-file was generate with Trenz Electronic GmbH Board Part:trenz.biz:te0820_2eg_1e:part0:2.0, FPGA: xczu2eg-sfvc784-1-e at 2022-04-26T14:29:48.
INFO: [TE_BD-1] This block design tcl-file was modified by TE-Scripts. Modifications are labelled with comment tag  # #TE_MOD# on the Block-Design tcl-file.

ERROR: [BD 5-104] A block design must be open to run this command. Please create/open a block design.
ERROR: [TE_INIT-146] Script (TE::VIV::import_design) failed: ERROR: [Common 17-39] 'current_bd_design' failed due to earlier errors.
.
ERROR: (TE_INIT-146) Script (TE::VIV::import_design) failed: ERROR: [Common 17-39] 'current_bd_design' failed due to earlier errors.
.
ERROR:(TE) Script (TE::INIT::run_board_selection) failed: .
ERROR:(TE) Script (TE::main) failed: .

10
Trenz Electronic FPGA Modules / Re: TE0820 Custom Carrier DisplayPort Implementation
« Last post by Vitali on September 23, 2022, 09:00:06 AM »
Hi,
TEBF0808 is the carrier board for TE0803/TE0807/TE0808. If you are using the TE0820 micromodule, the MIO Bank501 is connected to 3.3V and you don't need to use a level translator. The HPD signal should be pulled down by at least 100k and you can remove the resistors R40, R41 in your project.
Pages: [1] 2 3 ... 10