Author Topic: TE0722 Running Code only off of FSBL resulting in PL not functioning correctly  (Read 510 times)

SW

  • Active Member
  • *
  • Posts: 3
Hi

We have been using the TE0722 for R&D and have managed to operate the system as need by programming over vitis. We however, need to now send the electronics we have developed to a customer for them to evaluate the system performance and hence need to flash our program to the zynq.

I removed the DDR check as per this post (https://wiki.trenz-electronic.de/display/PD/DDR+less+ZYNQ+Design)and set the BootModeRegister to QSPI_MODE. Then followed this guide (https://forum.trenz-electronic.de/index.php?topic=1085.0) to run some code in the FsblHookBeforeHandoff function. The PS functions as expected however some aspects of the PL are not working correctly. This makes me think that some of the data for configuring the PL is missing/overwritten. I am using the same Platform Project for the FSBL Application and the Standard Application and am using the prebuilt fsbl_flash.elf to flash the device with the bootimage generated from the FSBL Application as seen in the attachments.

I've also attached a photo of the linker script used for the system that works when programming over vitis and the memory usage of the built FSBL application.
I am unsure as to where the bitstream data for the PL might be being written to and hence am asking for some assistance in troubleshooting the issue.


SW

  • Active Member
  • *
  • Posts: 3
Update: I didnt see any difference between using the generic FSBL linker script and the custom one which I always used which I got from a colleague. Just to provide some more information that might be useful here is also the fsbl_printf debug info from the console.

JH

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1969
Hi, changing linker script for bitstream is normally not needed. FSBL is running on OCM and bitstream will be normally automatically load correctly if you put it into the Boot.bin

We have a 19.2 reference design with prebuilt binaries:
https://wiki.trenz-electronic.de/display/PD/TE0722+Test+Board
https://wiki.trenz-electronic.de/display/PD/TE0722+Test+Board#TE0722TestBoard-Download

There is a Boot.bin with zynq_fsbl_app included, which means simple Application is directly written into FSBL code, so Boot.bin includes FSBL and bitstream. Can you test this one? It should also configure PL during booting.

PS: which external power supply did you use?
https://wiki.trenz-electronic.de/display/PD/TE0722+Getting+Started#TE0722GettingStarted-Powersupply

br
John

SW

  • Active Member
  • *
  • Posts: 3
Hi John,

Thanks for your assistance. We are using a lab bench power supply to power the zynq. We managed to get the system working with the src code from the prebuilt fsbl application.

br
Sven