Author Topic: XMOD FTDI JTAG cannot connect to target  (Read 158 times)

johnabel

  • Active Member
  • *
  • Posts: 24
XMOD FTDI JTAG cannot connect to target
« on: August 14, 2019, 12:17:12 PM »
I'm using a TE0803 on a TEBF0808 carrier.
I connected a TE0790 into J12 and the USB cable to my laptop.
I powered up the board, LEDs were on all around, the TE0790 had just the green LED on.
now on Vivado (2019.1 on Windows 10) I start the Hardware Manager and get this message 'no devices detected on target'.
Device manager detects the TE0790 as a COM port.

How to fix this? I'm more used to the HS3... is it possible to use it on the TEBF0808 board?

« Last Edit: August 14, 2019, 12:20:24 PM by johnabel »

johnabel

  • Active Member
  • *
  • Posts: 24
Re: XMOD FTDI JTAG cannot connect to target
« Reply #1 on: August 14, 2019, 02:10:16 PM »
Update: JTAG HS3 does the same. Even if the Digilent software is installed I'm suspecting of some drivers missing or not properly installed

johnabel

  • Active Member
  • *
  • Posts: 24
Re: XMOD FTDI JTAG cannot connect to target
« Reply #2 on: August 15, 2019, 10:17:50 AM »
update 2: I can connect with HS3 to another board so it's not a software/ driver/ permissions problem. The board I'm trying to connect to is new so I don't expect it to be damaged. I wonder if I have the switches right: On the XMOD it's 1=ON, 2-3-4 = OFF. S5 in the carrier board is 1,2 = ON, 3,4 = OFF (I also tried with all OFF) or there is anything else to set to connect to the FPGA

Emmanuel

  • Active Member
  • *
  • Posts: 1
Re: XMOD FTDI JTAG cannot connect to target
« Reply #3 on: August 15, 2019, 10:24:56 PM »
I think your DIP switches are OK. When you power TEBF0808 the fan will work.
You can shut down Vivado, open Windows task manager and make sure that hw_server.exe is not running. If it is running you can kill it. Then open Vivado and try to connect again.
More information for TEBF0808 you can find here https://wiki.trenz-electronic.de/display/PD/TEBF0808
More information on TE0803 Starter Kit you can find here https://wiki.trenz-electronic.de/display/PD/Starter+Kit+803

johnabel

  • Active Member
  • *
  • Posts: 24
Re: XMOD FTDI JTAG cannot connect to target
« Reply #4 on: August 16, 2019, 09:40:17 AM »
Which is the same as the TCL command 'close_hw', it does kill the hanged(?) process.
Thanks for the suggestion, but is not that in my case...

I learnt these TE0790 have a license in an NV memory that the Xilinx tools check. How can (if I can at all) check a license is good?
« Last Edit: August 16, 2019, 09:42:41 AM by johnabel »

johnabel

  • Active Member
  • *
  • Posts: 24
Re: XMOD FTDI JTAG cannot connect to target
« Reply #5 on: August 16, 2019, 12:47:52 PM »
Ok... found it... I needed to press the POWER button on the TEFB0808 to activate the CPLD...